Kaća Hadžifejzović

Kaća Hadžifejzović.jpg

Kaća Hadžifejzović rođena je 1992. godine u Prijepolju (Srbija). Završila je dodiplomski i master studij harmonike na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, u klasi prof. dr. Belme Šarančić-Nahodović. Na istoj instituciji trenutno studira kompoziciju u klasi prof. dr. Dine Rešidbegovića. Zaposlena je kao nastavnica harmonike u Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi “ Novo Sarajevo”.
Učestvovala je na seminarima renomiranih harmonikaša i predavača, kao što su: Yuri Shishkin (Rusija), Jurij Jestrebov (Rusija), Frank Angelis (Francuska), Petri Makkonen (Finska), Gorka Hermoza (Španija), Vyacheslav Semionov (Rusija).

Dobitnica je 10 visokih nagrada na međunarodnim i državnim takmičenjima klasične harmonike. Održala je značajan broj nastupa u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Grčkoj. Nastupala je kao članica nekoliko ansambala i kamernih orkestara. Učestvovala je u realizaciji predstave “Vesela večer u Sarajevu” Sarajevskog ratnog teatra – SARTR, kao i muzičkog djela za predstavu “ Majke ili sve lutke idu u raj” iste produkcije. Njene kompozicije izvođene su širom Bosne i Hercegovine i u Danskoj (The Royal Danish Academy of Music, Kopenhagen). Od 2014. godine članica je kvinteta harmonika “Klaster”, a od 2016. godine, Instituta za savremenu umjetničku muziku (INSAM, Sarajevo).